Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 5-има участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства и отвличания за откуп. В групата са участвали още 3-ма души, двама от които през годините са били убити, а един е безследно изчезнал. Петимата обвинени са задържани на 6 ноември 2013 г. при специализирана операция на ГД „Национална полиция" и СОБТ под ръководството на Апелативна специализирана прокуратура и Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, ръководител на групата, Ивайло Симеонов - Богьовеца, Вергил Кирилов Славов и Александър Благоев Йорданов участници в групата, както и на Марян Атанасов, също участник в групата, който има българско и сръбско гражданство. В групата са участвали още Ради Калинов (участник до 19 юни 2009 г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване); Асен Петров-Шаки (убит на 1 септември 2004г.) и Борис Арсов-Борчо(убит на 29 ноември 2003 г.).

В групата са участвали още Ради Калинов (участник до 19.06.2009г., когато е изчезнал безследно и е обявен за общодържавно издирване); Асен Петров-Шаки (убит на 01.09.2004г.) и Борис Арсов-Борчо(убит на 29.11.2003г.).

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2003 г. до задържането на част от участниците по друго дело на 1 юни 2010 г.

Двама от членовете на престъпната структура са обвинени за организиране и участие в опит за убийство на знакова фигура, разследва се и тяхната съпричастност към редица други убийства, опити за убийства и отвличания с цел получаване на откуп. При задържането на Марян Атанасов е намерено огнестрелно оръжие със заглушител, което се проверява за използване при неразкрити до момента убийства.