Циганското лято още е в разгара си и синоптиците обещават то да продължи но следващия вторник. После обаче зимата ще напомни за себе си и на 22 ноември в Западна България ще натрупа първия сняг.
Това твърди пред "Преса" метеорологът от TV-МЕТ Симеон Матев. След вчерашния дъждовен средиземноморски циклон днес всички облаци и ветрове ще си отидат и около обед слънцето отново ще напече. Максималните температури ще са между 15 и 21 градуса.

В петък и в събота в сутрешните часове ще има мъгли, а температурите ще са между 3 и 8 градуса, но следобедите ще са топли - до 22 градуса. В неделя ще започне заоблачаване, а във вторник ще има превалявания, като живакът ще падне до максималните 13-18 градуса.

Последните по-топли есенни дни ще са следващите сряда и четвъртък, а от 15 ноеври ще застудее. Дебели облаци ще затулят слънцето и ще вали почти всеки ден. На места в планините дъждът ще преминава в сняг. А на 22 ноември първият сняг ще дойде и в градовете. В София и по високите полета дори може да понатрупа.

Още на 23-и обаче започва затопляне и тепмературите ще се вдигнат до 8-13 градуса през деня. Сутрините ще са мразовити, но вероятността за дъжд или сняг е минимална.

Декември също ще започне с по-меко и сухо време. Във втората десетдневка ще застудее, а след 20 настъпва истинската зима - дневните температури няма да надвишават 5-10 градуса. Засега обаче метеоролозите не могат да обещаят сняг за Нова година.