В незабавно производство пред дежурен съдебен състав на Районен съд - Варна, 34-годишен мъж бе осъден на 5 месеца затвор за опит за кражба на шоколади от супермаркет. Р. Марков се призна за виновен в това, че на 2 юли вечерта от магазин на голяма търговска верига в центъра на Варна направил опит да отнеме 7 шоколада "Линд" .
Подсъдимият бил засечен да изнася шоколадите след касовата зона, без да плати. Общата стойност на инкриминираните стоки е оценена на 24 лв, съобщава varna.utre.

Настоящият опит за кражба се явява извършен в условията на опасен рецидив. 34-годишният мъж страда от наркотична зависимост към хероин.

Предходните му две осъждания са все за сходни опити за кражба на шоколадови изделия, като преди няколко седмици подсъдимият е изтърпял ефективно наложено му наказание за извършен през януари тази година опит за отнемане на шоколади от друг търговски обект. Причинените имуществени вреди в резултат на деянието са възстановени. Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.