Нови правила за паркиране въведе комплекс Албена за месеите юли и август, като целта е да се гарантира спокойствието на гостите, без да се посяга на удобството им. Ето и официалното съобщение на ръководството на курорта.

Уважаеми гости и посетители на Албена,

Бихме желали да Ви уведомим за новите правила за паркиране на територията на ваканционно селище Албена през месеците юли и август 2014.
Всеки вход и престой с автомобил в Албена в рамките на 30 минути остава безплатен.

При престой надвишаващ 30 минути се заплаща такса от 6 лева на автомобил за всеки 24 часа считано от часа на вход в комплекса.
Гостите с автомобили, настанени в хотелите на Албена заплащат 6 лева еднократна такса при настаняването си. При евентуално излизане и обратно влизане в комплекса по време на престоя се отчита такса от 2 лева, която се заплаща на рецепция в съответния хотел.

Новите правила за вход на автомобили имат за цел да намалят трафика и нивото на шум в комплекса, превръщайки го в тихо и чисто място за отдих и почивка. Те се прилагат в допълнение на обособените в началото на летния сезон допълнителни пешеходни зони и алеи за спорт.
Надяваме се да съумеем да направим престоя Ви в Албена спокоен и приятен през настоящия сезон.