Наследникът на британския престол принц Чарлз и неговата втора съпруга, херцогиня Камила са в бракоразводен процес, съобщи International Business Times, като се позова на британското издание Globe.
След девет години брак, инициатор за започване на сложната процедура е била херцогинята, която не само е поискала разтрогване на брака си, но и обезщетение от 200 милиона паунда.

66- годишната Камила е пояснила, че исканата сума е начин кралското семейство да „купи мълчанието ми”, от което става ясно ,че вероятно има и необявени причини за развода на британския престолонаследник, които едва ли ще увеличат популярността на монархията.

Според медиите на Острова, кралица Елизабет II е одобрила идеята за развода на своя син и престолонаследник, но е определила исканията на херцогинята за обезщетение като „позорни”, което вероятно е знак, че подобна сума няма да бъде платена.

Засега няма официално потвърждение или опровержение на изтеклите в британските медии информации за предстоящия развод от представители на клаското семейство на Великобритания.