Дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик нахлуха вчера в офисите на ТВ7.

От ръководството на ТВ7 заявяват в официално писмо, че това действие е продължение на рейдърската кампания от страна на "Ноу фрейм медия България" ЕАД, която от броени дни е собственост на Николай Бареков и неговото искане за обявяване на ТВ7 и ББТ в несъстоятелност.

"Обезпечителната заповед с дата на издаване 3.07.2014г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда". В разрез с указанието на Софийски градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия. Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед.

ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение", заявяват от ръководството на медията. Нахлуването е станало в 17.10 часа на 3 юли.

"Едновременно с охранителите в студиата и офисите нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на "България без цензура". Те не се съобразиха с искането на адвокатите на ТВ7 да напуснат незабавно офисите", допълват от ТВ7. Ръководството на медията изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на "България без цензура".