„600 милиона държавна лотария”, „Българите намериха златна мина в Шишли”, и с други заглавия, турските медии тръбят, че след възстановяване собствеността на екзархийски имот на българската православна общност в престижния истанбулски квартал „Шишли”, цената му в момента е 600 милиона турски лири - над 400 милиона лева.
Медиите цитират Васил Лязе - председател на Управителния съвет на фондация “Български православен храм Св. Стефан в Цариград”, който съобщава, че вече се договорили с фирмата „Таш Япъ” в споменатият парцел да строи срещу етаж. „Нямам приходи. От България годишно получаваме 100 хиляди турски лири.

Ако проектът се релизира, ще имаме доходи от наеми. Когато спечелите от тотото, нали си мислите какво да правите, в момента сме в това положение”, каза Лязе пред турските журналисти.

Зам-председателят на Камарата на брокерите на недвижими имоти Низаметтин Аша, казва, че в момента възстановеният парцел, вече собственост на Българската Екзархия в Истанбул, струва 600 милиона турски лири.