Агата Кристи беше призната за авторката на най-добрия криминален роман, писан някога, за "Убийството на Роджър Акройд".

Освен това Агата Кристи беше определена за най-добрия автор на криминални романи на всички времена. Тя има в творчеството си 66 детективски романа и 14 сборника с разкази и е написала шест романтични новели, написани под псевдонима Мери Уестмакот. Кристи обаче е най-известна с криминалетата си.

Сър Артър Конан Дойл беше обявен за автора на най-добрата криминална поредица за Шерлок Холмс. Той е написал четири романа и 56 разказа за приключенията на детектива с остър ум в периода между 1887 и 1927 г.

Резултатите от анкетата на Сдружението на криминалните писатели сред 600 автори на криминални романи бяха обявени на честването на 60-годишнината на сдружението. Макар романът "Убийството на Роджър Акройд" да е написан още през 1926 г., той остава най-добрият в този жанр до ден-днешен. Той пребори конкуренцията на "Мълчанието на агнетата" на Томас Харис и на два романа на Реймънд Чандлър.

"Елегантната прецизност и съвършено чувство за място" на Агата Кристи продължават да й гарантират титлата на един от най-добрите криминални писатели на всички времена, заяви председателката на Сдружението на криминалните писатели Алисън Джоузеф. Кристи продължава да е най-продаваният романист на всички времена и е включена в Книгата на рекордите Гинес.

Нейните романи са продадени в около 4 милиарда екземпляра, а творбите й са на трето място в класацията на най-издаваните книги на всички времена след тези на Уилям Шекспир и Библията. Кристи е и най-превежданата авторка в света – романите й са преведени на най-малко 103 езика.