Вече не ни достигат изпитващи за шофьорските курсове. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Димитър Ганев, който коментира новите правила за провеждане на изпита за шофьорска книжка по време на пресконференция за отчет на дейността на Министерството транспорта, информационните технологии и съобщенията.
„Имаме криза за изпитващи вече в няколко региона – в Пазарджик, Търговище, Варна и Добрич. Там няма желаещи вече да работят като изпитващи”, заяви Ганев.

По думите му новите правила за провеждане на изпит за получаване на шофьорска книжка не са били приети добре. „Системата работи вече един месец, но не беше лесно тръгването на системата”, подчерта Ганев.

Той допълни, че е имало случаи на враждебно отношение към техниката, като през първата седмица са били счупени 3 таблета и 5 камери.

Ганев добави, че още е рано и към момента няма статистика за това дали корупцията при шофьорските изпити ще бъде овладяна в пълен размер. Той отчете и промяната в организацията на работата на учебните центрове, където се въведе електронният регистър и така се прекрати достъпът на инструктори до „Автомобилна администрация”. Просто вече уговарянето на дати за провеждане на изпитите и заплащането на таксите става по електронен път.