Що е то релфи (от анг. relfie)? Снимките тип селфи завладяха социалните мрежи Facebook и Instagram. Но една нова вълна започва на навлиза и това е така нареченото релфи - което всъщност е селфи, но с любим човек. Най-често релфитата се различават с това, че на снимката има двойка влюбени, които любовно гледат към камерата.

Социолози от Харвардския университет обаче установиха, че релфитата са най-дразнещата разновидност на снимките от всички, качени в социалните мрежи. След изследване на проблеми в любовните отношения, експерти са стигнали до заключението, че този тип снимки предизвикват негативни емоции у посетителите на социалните мрежи, а качването на подобни снимки може да доведе до загуба на приятели, пише Science Of Relationships.

В изследване са участвали 200 участници, които имат половинки. Те попълнили въпросник за техните взаимоотношения и позволили пълен достъп до профилите си във Facebook на екип от учени. Тези учени нямали представа как са отговорили участниците и на базата на достъпа до социалните им мрежи и от това дали хората имали релфи снимки, или не, те установили, че хората често се дразнят на този тип фотоси.

Още по-дразнещ за хората е фактът, че дори се е измислила дума за този тип снимки, при положение, че вече има такава и това е селфи. Във Facebook хората обръщат голямо внимание на снимките и именно тези профили, които имали релфи-та оставили впечатление за по-силна любовна връзка.