Сайтовете за запознанства на хора по интереси отдавна не са новина. Има дори съвсем тясно специализирани сайтове - примерно с капитани на кораби. Новото обаче е, че и МЕНСА се включи в нишата и създаде интернет агенция за познанства на гении.
Американското поделение на клуба за най-интелигентни хора в света (където за членове се приемат само хора, чийто коефициент на интелигентност е в най-горните 2 процента от населението) обяви, че си партнира с Match.com за създаването на специален "филиал" на сайта за запознанства, предназначен за "изключителни" хора.

Сайтът насърчава хората да го използват, за да изграждат взаимоотношения или да откриват любовта в лицето на колеги-членове на организацията на интелектуалците, или дори "други хора" извън групата, които имат сходни интереси, пише webcafe.bg.

Желаещите да се присъединят към този най-елитен клуб за запознанства получават "бадж" за членство в МЕНСА, след като потвърдят чрез съответните документи, че резултатите от тест за интелигентност показват стойности на IQ над 130.

Останалите мераклии могат да покажат, че проявяват интерес към запознанство с член на МЕНСА, като поставят съответен бадж в своя профил, като по този начин се подлагат на още повече възможности за отхвърляне, свързани с евентуалната им неадекватност като "обикновени" човешки същества.