Джордж Олдридж вече 40 години работи за НАСА, но според повечето хора неговата работа трудно може да се нарече "професия".

Задължението му е да помирисва всеки предмет, който трябва да бъде изпратен в орбита. Олдридж най-често "души" нещата, които астронавтите носят със себе си. Досега е мирисал книги, дрехи, часовници и специално оборудване.

Неговата работа е от голямо значение, защото дори и най-малката неприятна миризма може да остане с години в космическата станция и да влияе зле на здравето на астронавтите. Ако Джордж не успее да надуши дори един проблемен предмет, цялата мисия е в опасност.

"Тук на земята в един момент може да мирише на чесън или тоалетна, а в друг да ви лъхне уханието на морски бриз. Това е така заради въздуха. Постоянните въздушни потоци могат да премахнат веднага неприятните аромати, докато на космическата станция или в совалката няма допълнителен въздух, не можете да отворите прозореца за свеж въздух", обясни ръководителят на лабораторията на НАСА по обонянието.