В края на тази седмица започва кастингът на актьори, които да изпълняват главни роли в продължението от сагата "Звездни войни: ЕпизодVII", съобщава Би Би Си. Пробите ще се провеждат във Великобритания и Ирландия, вкл. В Лондон, Дъблин и Глазгоу.

Според предварителната информация екипът издирва изпълнители за ролите на "умно и силно бездомно момиче-сираче" на около 15 г. и на "умен и способен" млад мъж на около 20 г. За първи път кастингът беше обявен на акаунт в Туитър, на който беше написано "че в цяла Великобритания започва издирването на изпълнители на водещи роли във филм на Дисни". През октомври 2012 г. Дисни купи Лукасфилм, компанията, продуцираща сериите от "Звездни войни". От Лукасфилм отказаха да коментират информацията на Би Би Си.

Макар и да е необичайна практика да се дават водещи роли на подбрани чрез такива масови кастинги изпълнители, това не е ново – и преди в "Звездни войни" има такива случаи като напр. Ролята на Люк Скайуокър, която беше получена от тогава неизвестния никому актьор Марк Хамил. Режисьорът Джей Джей Ейбрамс, който е и съавтор на сценария, няма да присъства на кастингите, първият от които ще се проведе на 9 ноември в Бристол.

Снимките на "Звездни войни: Епизод VII" се очаква да започнат през пролетта на 2014 г., а лентата трябва да се появи по кината през 2015 г.