Докладът на временната комисия за "Авиоотряд 28" разгорещи страстите в парламента. Оратори от БСП и ГЕРБ кръстосаха шпаги в остър дебат, в който изплува дори името на Христо Стоичков.
"Господин Московски, кажете, летял ли е и Христо Стоичков с авиотряда и защо, като какъв", попита председателят на комисията Венцислав Лаков бившия транспортен министър. Депутатът от БСП беше по-краен от колегата си от "Атака". "Няма списъци на хората, а дали не е имало криминално проявени. Как ще докажете. А дали не е имало леки жени с тежки пороци", попита риторично червеният оратор.

В отговор Ивайло Московски нападна опонентите си, защо пак не питат за чувалите с пари, които уж били изнесели в Ливан. "С колегата Горанов не сме присъствали на тази комисия, защото такива глупости се изприказваха там, че ни беше срам да участваме. Започнахте с твърдения, че са изнасяни куфари с пари за Ливан, че са превозвани фолк-певици, че са изядени килограми фъстъци. Аз не съм дошъл в парламента да се занимавам с глупости”, заяви депутатът.  "Винаги е по-добре в присъствието на министър-председател, макар че не съм информиран да е вярно, да присъстват леки жени с тежки пороци, отколкото както по ваше време - леки мъже с тежки пороци”, каза още той.

На трибуната се качи и бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той заяви, че проблемите с бежанците са много по-важни в момента от този "срамен дебат". "Чудя ви се на акъла и ако улицата влезе да ви изхвърли от тук, няма да се учудя. Нима не пътувахте с авиоотряда от Япония до Алжир. Вие нима не ползвахте самолетите от Алжир, дори Волен Сидеров водеше и Капка със себе си. Имаше скандал, че ако тя не влезе при папата, не си дава сметка Цецка Цачева какво ще й се случи. Срамен дебат водите, колеги”. „Бежанците са голям проблем. Всеки ден стават бели. Има стачки. Цял ден се занимавате да противопоставяте професори срещу студенти. Къде бяхте вие? Аз се срамувам от вас, колеги!”, каза още Рашидов.