Ден не минава без ухапан от змия човек в Пиринско. Жертви на агресивните влечуги стават и домашни любимци. 32-годишен благоевградчанин е ухапан от змия в района на Югозападния университет. Пострадалият Иван Р. е приет по спешност в реанимация на благоевградската болница, пише пише Struma.bg.
Инцидентът стана вчера около 14,00 часа. Опасното влечуго изпълзяло от храстите и го клъвнало по крака, докато се разхождал.

В спешно отделение му е оказана първа помощ, раната е обработена, заради опасността от силна интоксикация от змийска отрова е настанен за интензивно лечение в реанимация. Състоянието на пострадалия е стабилизирано, но остава под лекарско наблюдение, съобщиха от болницата.

Това е вторият случай с тежко пострадал след ухапване от змия в Благоевград от началото на летния сезон. В реанимация бе приета и 16-годишна девойка, на която влечугото се бе омотало на крака по време на разходка в Старо Струмско. Тогава случаен свидетел транспортира до болницата момичето, което колабирало от уплаха.

Жители на санданското село Поленица също сигнализираха за нашествие на змии по 2 метра. Вчера жена от селото, докато пресрещала 8-годишната си дъщеря от хранителен магазин, видяла 2-метрова сива змия на пътя. Майката се уплашила много, викнала на детето си да спре и да не мърда, докато змията не преминала и се скрила в необитаема къща на ул. „Изгрев”.

Малко преди това, пак в село Поленица, змия пропълзяла по 3-метрова стена и влязла в двора на сем. Димитрови, където нападнала и ухапала домашния любимец от внушителната порода Дого Аржентино.

Ето и разказа на 17-г. Ивана Маламова: Слязох на двора да изведа на разходка кучето и забелязах, че леко накуцва и му е издута лапата. Не обърнах сериозно внимание. Тръгнахме на разходка. След повече от час забелязах, че от лапата тръгна подутината нагоре. Звъннах на майка ми да дойде с колата, за да отведем кучето на ветеринарен лекар. Докторът, щом го погледна и пипна за крака, каза, че е ухапано от змия и че положението е тежко. Веднага го включиха на системи. Направиха му 4 инжекции. Добре че отидохме навреме на доктор, иначе куето ми щеше да е мъртво. Направо със страх се движа по улиците в селото, през последната седмица доста хора се оплакват, че има много змии. Дано се предприемат някакви сериозни мерки, докато не е пострадало някое дете, каза Ивана Маламова.