Фирма на Цветелина Бориславова е собственикът на пасажерския кораб Mirilio, който сега е прекръстен на "Дружба". Това съобщава руският сайт korabli.eu, цитиран от българският в. "Телеграф" тази сутрин.
Бизнесдамата лично посрещнала на 30 юни сутринта кораба, когато той акостирал под български флаг в 9.36 часа в Бургас. Плавателният съд ще действа като ферибот и ще обслужва възтановената линия Бургас-Поти-Новоросийск.

Бориславово купила кораба "на старо" от Испания, където кръстосвал между Канарските острови, Палма де Майорка, Барселона, Менорка, Ибиза.
 
Плавателният съд е построен през 2002 години от испанска компания в Севиля. Дължината му е 180 метра, а газенето 5.8 метра. Собственик на кораба е "Фиш порт", което вече се казва Порт България Уест.

Неотдавна рибарското пристанище в Бургас бе купено от дружеството на Бориславова СиЕсАйЕф. Според източници в Министерството на транспорта вече е внесен план за промяна на статута му и то да стане специализиран ро-ро терминал. Оператор на кораба е ПБ Мениджмънт, собственост на Порт България Уест.

Според експерти подобен кораб на старо струва няколкостотин милиона евро. Като нов един круизен кораб струва между 500 милиона и 1 милиард евро.