Скандално видео с Мариан Вълев, в което той открито говори за ползата от наркотиците се завъртя в нета. Видеото е част от рекламната кампания за премиерата на постановката „ВИП”, с която Вълев се връща ударно на театралната сцена. "Кофти пиар", оплюха обаче рекламната стратегия фенове на Куката от "Под прикритие".
"Хероинът и кокаинът се оказват единственото спасение от нашия забързан и стресиращ свят. Само наркотиците помагат на човека да се чувства щастлив, свободен, изпълнен с енергия и работоспособен", проповядва Вълев, който в живота е категоричен, че наркотици и алкохол не близва, въпреки подозренията на колеги и познати.

„Сутрин след петото кафе в офиса имах чувството, че някой набива стоманени пирони в черепа ми. Познато ли ти е? Бях убеден, че нищо не може да се направи, че няма спасение. Гълтах аулин, аспирин, аналгин, ибупрофен, даже пробвах течен аналгин на ампули. Нищо не помагаше”, разкрива актьорът във видеото.

"Изведнъж открих нещо, което ми вля бодрост и енергия. Благодарение на него сутрин вече ставам свеж за работа", казва Мариан Вълев.

След това следва скандалната рецепта за тъй жадуваното спасение: „Десет милиграма сутрин, десет милиграма вечер и от болката няма и следа. За това избрах хероин – модерното решение.” „ Вече съм нов човек. Усмивката се върна на лицето ми. Смажи болката с хероин!”, казва невъзмутимо актьорът и продължава с провокацията, съветвайки следващия път, вместо пет кафета, да пробваме с кокаин.

Текстът, изречен от Мариан Вълев е на Ерик Богосян и е част от моноспектакъла "ВИП", с който актьора се връща в театъра след 20-годишно отсъствие. Премиерата на постановката „ВИП”, продуцирана от „Артишок”, е на 10 ноември в театър „София”.