Бургаското предприятие "СПАРТАК" АД, което е лидер в производството на промишлени вентилатори в България, тотално затвърди позициите си на най-мащабен и сигурен доставчик не само у нас, а и в чужбина .

Най-големият като размери вентилатор, произведен в последните години в страната ни, е поръчан и е готов за износ. Голяма руска компания е направила запитване в страната ни за най-ефективно и качествено производство на серия от промишлени вентилатори, които ще бъдат използвани в Русия за изключително важни и сериозни натоварвания в местната промишленост. Както знаем, Русия разполага с редица сериозни производители на този тип техника, но са се доверили именно на бургаския завод, познат с близо сто годишни традиции и доказано качество.

Изборът на "СПАРТАК" АД от страна на руските клиенти е обусловен и с огромните технически и производствени възможности, както и разнообразието от вентилатори, които могат да бъдат произведени по чертеж и поръчка от клиента. От фирмата споделят, че това е само малка част от огромната база, която предлагат. "Спартак" АД е познат и като производител на различни видове метални изделия, каси за оръжие, палети за автомобилната промишленост и др. Услугите в лазерния разкрой и изработването на различни продукти по запитване и чертеж на клиента са сред основните дейности на водещата българска фирма, които бяха представени на международния технически панаир в Хановер /Германия/ преди месец.

В днешните условия на бизнес завод "СПАРТАК" АД се утвърждава като водещ български лидер на пазара на вентилатори не само в България, а и като лице на българската промишленост в Русия и Европа, съобщават от предприятието.