"По някакви незнайни причини при меренето на рейтинга съм включен и аз, което ме развесели. Аз не съм политик, премиер, президент. Мери се рейтинг на прокуратура не на главен прокурор. Ласкае ме, че идвам втори, след президента, но това е спекулация. Ако успеем да направим нещо да ни имат доверие, за да ни вярват хората, можем да мерим рейтинг. Засега не сме направили кой знае колко много". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в предаването "Лице в лице" по bTV
По думите му това, че само 13 % от хората смятат, че ще има осъден политик, а останалите са скептични, е недоверие в съдебната система като цяло, към прокуратурата и към него като главен прокурор. Въпреки това недоверие обвинител №1 посочи, че мястото на прокуратурата е в съдебната система, а не в изпълнителната власт.

"Моята позиция е, че мястото на прокуратурата не може да бъде никъде другаде освен в съдебната власт. Вижте рейтинга на правителството какъв е, а вие искате да ни сложите там. Някой ни обвиняват, че се намесваме в политиката. Ако бъдем елемент на изпълнителната власт до къде ще стигнем. Това няма да е прокуратура, а правителствена обвинителна полиция", категоричен бе Цацаров. Той отбеляза, че търси промяна в самата система.

"Тя е прекалено консервативна, но в никакъв случай не бих подкрепил идеи за извеждане на прокуратурата от съдебната власт. Най-лошото, което може да се случи е прокуратура към изпълнителната власт. Хората, които искат това искат слаба прокуратура", обясни още Сотир Цацаров.