Прсветният министър Анелия Клисарова сезира Районната прокуратура в София за сайт, който продава фалшиви дипломи за средно и висше образование. Това обявиха от пресцентъра на министерството на образованието. Сигналът е срещу https://diplomite.wordpress.com.

През последните дни просветното министерство е било залято от жалби срещу сайта, става ясно от съобщението. Адресът на интернет страницата се рекламирал в социалните мрежи и различни интернет портали.

"Моля да разпоредите извършването на проверка и предприемане на спешни действия в кръга на Вашата
компетентност", пише в писмото до прокуратурата министър Клисарова.

Преди повече от месец друг скандал разтресе родното образование. Разследване на bTV показа, че отговорите от матурите по български език и литература се продават за 150 лева. В схемата бил замесен човек от просветното министерство, който изпращал верните отговори на зрелостниците малко след като се изтегли изпитния вариант.

Вчера министър Анелия Клисарова призна и за друг проблем в образованието – че учители взимат бонуси, за да преподават по точно определени учебници. Тя съобщи и че макар и да се твърди, че има учители, които взимат по 500 лева заплата, има и такива, които взимат 136 000 лева официален хонорар, за да участват в писането на учебници. Затова тя е твърдо решена да въведе единен учебник за децата от първи до осми клас.