В първото си телевизионно интервю в последните 10 години Моника Люински се обяви за "най-унизената жена в света" след публикуването на доклад на специален прокурор Кенет Стар за връзката й с бившия президент Бил Клинтън, съобщава в. "Хъфингтън пост".

"Това беше един от най-лошите дни в живота ми", заяви Люински в интервю за Нешънъл Джиографик. "До онзи ден ми беше непознат подобен род унижение", допълни тя. Част от интервюто, включено в минисериала в три части "90-те: Последното голямо десетилетие", беше получено от предаването "Тудей" на телевизия Ен Би Си.

"Да изтръгнат думите от устата ми и те да се озоват в доклада на Стар и нещата, които извадиха от компютъра ми, неща, които мислех за изтрити, това е просто нарушение след нарушение. Бях най-унизената жена в света", спомня си Люински. Бившата стажантка в Белия дом, която вече е на 40 години, говори и за "мъчителните" преживявания с медиите, като си припомня как била наричана "глупава, уличница, вятърничава и лекомислена".

"Да бъда в тази медийна вихрушка беше доста тревожно, плашещо и смущаващо. Мисля, че голяма част от това беше свързано с факта, че съм жена", допълва Люински. След години на мълчание за аферата с Клинтън тя се върна под светлините на прожекторите миналия месец със статия в сп. "Венити Феър", в която заяви, че "е време да изгори баретата и да зарови синята рокля".