Известен лекар от Монтана загина на място след тежка катастрофа край врачанското село Краводер.

Катастрофата е станало вчера вечерта, съобщи "24 часа". 82-годишният анестизиолог бил зад волана на автомобила си "Грейт уол", когато на отсечката от международния път Е-79 между Враца и Монтана се ударил челно с "Фолксваген голф" с монтанска регистрация. С доктора пътувала и съпругата му, която с много тежки наранявания била приета във врачанската реанимация. Рано тази сутрин учителката по химия в монтанската гимназия по електротехника издъхнала без да дойде в съзнание.

Според свидетели на тежката катастрофа сблъсъкът между двете коли станал след изпреварване на ТИР с ремарке с хасковска регистрация. При удара с тежки рани във врачанската болница са приети още трима, пътуващи в немското возило. Според лекарите състоянието им е критично, но няма опасност за живота им след оказаната им медицинска помощ.

Според врачанската полиция все още се изясняват причините за катастрофата и поведението на пътя на 27-годишният водач на тежкотоварния камион. По случая е образувано досъдебно производство.