След поройните дъждове пропадна участък от пътя Варна – Кранево в района на спирка “Кипарис”. Движението на автомобили в засегнатото пътно платно е забранено. От община Аксаково заявиха, че до края на седмицата ще започне ремонт, предаде БНТ.
Районът в засегнатия участък е свлачищен. Поройните дъждове са увеличили нивото на подпочвените води, което е причина за поредното пропадане на пътя. В района няма битова канализация. Водопроводните аварии са чести, което също допринася за придвижването на земните маси към морето.

„За съжаление има големи участъци, в които продължава да се наблюдават улягания, а на мястото където сме ние, дори и потъване на пътната настилка”, казва Стоимен Крумков, дирекция “Обществен ред и контрол” в Община Аксаково.

Балчо Симеонов има вила в района на спирка “Кипарис” и казва, че през последните месеци пукнатините по нея са се увеличили.
“Редовно нещо се пука. Тази година имам два кладенеца, догоре се напълниха, значи подземни води”, каза Балчо Симеонов.

Агенция “Пътна инфраструктура” отпуска близо 23 хиляди лева за ремонт на засегнатия участък. В разгара на туристическия сезон това е важно, защото от тук минава пътя за черноморските ни курорти.