Ние знаехме още през юли миналата година, че това ще се случи, но не направихме нищо. Както вървим в средата на септември парите ще са свършили напълно. Това каза пред Нова телевизия началникът на Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов” проф. Милан Миланов.
„Ние няма да имаме пари да си платим тока. Как очаквате без медикаменти и бинт моите колеги да си вършат работата? Ситуацията в здравеопазването в момента е точно като преди наводненията във Варна и Добрич. Два бента изгърмяха. Другите бълбукат и са тръгнали надолу. Аз се чудя на колегите ми, които продължават да работят. Хората разчитат на нас, защото вече са отчаяни. Така се завличат пациенти, които ще умрат. Ние прегракнахме да викаме. За съжаление лекарският съюз се превърна в метеоролог – предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност”, каза той.

Медикът коментира и продължаващия протест на лекарите от Спешна помощ. Оказа се обаче, че лекарите от Бърза помощ имат забрана да говорят пред медиите без изрично позволение на д-р Златанов.

„Не завиждам на д-р Златанов. Всеки нов началник разчита на вътрешните резерви. Такива обаче няма”, категоричен бе проф. Миланов.