Инцидент с новодошъл бежанец в столицата. 17-годишен сириец е бил пребит в близост до общежитието за настаняване на бежанци в кв. "Военна рампа". Това се е случило снощи, около 21:00 часа на улицата пред центъра.

Младежът се е прибирал с приятели към лагера. Момчето е получило прорезна рана в следствие на побоя. Откарано е в болница, без опасност за живота.

Все още няма информация за извършителите, които са били двама. Хората в центъра потвърдиха пред Нова телевизия, че нападателите не са от лагера и са говорили български език.

От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че няма опасност за живота на бежанеца. Той е бил приет снощи в Клиниката по детска хирургия, с прорезна рана в поясната област. Няма засегнати органи, уточняват лекарите.

„Снощи около 21 часа е възникнал инцидент на 50 метра от „Военна рампа", при който на 17- годишно момче от сирийски произход му е нанесен побой. Нанесени са му удари с ръце и с крака. Момчето е пристигнало на 4 ноември в страната". Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред бТВ. И уточни, че момчето не е познавало района и е излязло навън, за да си купи провизии.

Колегите работят по случая. Продължава издирването на двамата нападатели, каза Лазаров.

Момчето има прорезна рана, която ще се установява тепърва от какво е, каза още той и уточни, че младежът не е бил намушкан. "Трудно ми е да си представя, че 17-годишно момче, което не познава района и е било заедно с майка си, ще провокира някого", завърши Лазаров.

„Младежът е сирийски гражданин, в производство за предоставяне на закрила в България" . това съобщи за „Фокус" Даниел Инджиев, директор на Дирекция "Качество на процедурата, временна закрила и компетентност за разглеждане на молбите" в Държавната агенция за бежанците.

„Лицето се е прибирало със свои приятели, впоследствие е изостанало от групата и е било нападнато от неизвестни до момента лица", обясни Инджиев.

Главният секретар на МВР коментира и издирвателните работи на МВР във връзка с нападението на 20-годишната Виктория. „Близо сме до извършителя. Надявам се да имаме малко и оперативен шанс да го задържим", каза той.

"Не можем да говорим за намушкване. Станало е сбиване, в резултат на което момчето е получило порезна рана". Това каза пред Нова телевизия вътрешният министър Цветлин Йовчев.