Американската поп звезда Кейти Пери детронира Джъстин Бийбър и се превърна в човека с най-много последователи в Туитър.

Днес последните данни за акаунта @katyperry показваха, че певицата вече разполага с не по-малко от 46 535 892 абонати в социалната мрежа. Така тя изпреварва младия канадски певец, който има 46 511 566 последователи.

Шиа Бенет от блога All Twitter уточни, че промяната на върха е станала вчера и че Кейти Пери има всички шансове да се превърне в първия човек с 50 милиона абонати в Туитър. "Бийбър беше много активен на нашия профил (Туитър) този уикенд, въпреки че е на турне в Бразилия, но Пери не е туитвала от 31 октомври, така че очакваме скоро по-голяма активност от нейна страна в социалната мрежа, допълни Бенет.

"Междувременно Джъстин може да опита да си върне мястото, но изглежда, че посоката на вятъра вече се обърна срещу него", допълни той. Експертът припомни, че Джъстин Бийбър измести от първото място в Туитър Лейди Гага през януари. "И ако има нещо, което да сме научили от историята на първото място в Туитър, то е, че щом един човек бъде задминат от друг, той никога вече не си връща мястото", казва Бенет.