"Такъв ужас досега не е имало. Навсякъде прииждаше кал и тиня. Рибарските ни колиби са на брега, но водата не дойде от морето, а в гръб и ни удави. 7-8 рибарски бараки бяха наводнени и още не можем да ги изчистим", разказа пред "Телеграф" Георги Недев - Гочара. Той е братовчед на актьора Георги Мамалев и сочен за тартор на рибарите край Карантината.
Дъждът и потопът го хванали в колибата, която е като наколно жилище, вдигната над земята, което я предпазило от срутване. Вълната удавила кучето-пазач, което спяло под колибата. "Имах и 4 малки кученца, които оцеляха. Те бяха в колибата и ги качих на леглото", спомня си рибарят. Две от тях вече подарил на колеги и си имат нов дом и стопани. Потопът отнесъл и рибарската лодка, с която влиза в морето от 40 години.

Пръв след потопа му позвънил неговия братовчед известния актьор Георги Мамалев. Родът им е от гръцко и са наследници на стара фамилия Одисееви. След роднините се обаждат и много други близки и приятели, които се интересували от състоянието на Гочара и предлагат помощта си.