"Зелените" отказват да продължат взаимодействието си с партиите в Реформаторския блок заради превръщането му в предизборна коалиция. Тази позиция е била гласувана на заседание на ръководството на партията в неделя, съобщава вестник "Сега", като се позовава на Поглед.инфо.

"Политическа партия "Зелените" няма да продължи взаимодействието си с партиите в Реформаторския блок, тъй като в обединението текат процеси по превръщането му в предизборна коалиция, което противоречи на първоначалното споразумение за провеждане единствeно на общи действия с цел оставка на правителството и демафиотизация на страната", се казва в официално прието становище.

"Заедно с това, "Зелените" са разочаровани от действията на част от местните представители на партиите в Реформаторския блок, като тези в Пазарджик и Пловдив, които вече представиха местните организации, като напълно изолираха "Зелените" като досегашен участник в процеса", се казва още в него.

"Местната структура на Реформаторския блок в Пазарджик се изгражда от лица, които и в момента практически са на власт в местното самоуправление и срещу които сме водили и водим различни зелени битки от години", обясни Констадин Деянов, шеф на местната организация на "Зелените" в града.