Много хора вярват, че сънищата са знак за предстоящи събития. И ако някои сънища ни карат да се усмихваме, от други ни побиват тръпки. Rozali.com изброява някои от сънищата, които вещаят нещастие и смърт.
Често при сънищата важи правилото, че не всеки лош сън значи, че нещо лошо ще се случи. Най-големият кошмар, който можете да сънувате, е, че умирате. Интересното е, че сънуването на смърт означава приятни нови, промяна към добро. Възможно е сънищата ви да са в резултат от стрес през деня. Затова не си внушавайте, че абсолютно всичко, което сънувате, е пророческо или знак да се пазите от съдбата, съветва Rozali.com. Възможно е сънят ви да е резултат от последния разговор, който сте водили през деня, или нещо, което сте чули/ прочели преди да заспите. Има обаче някои сънища, които вещаят лоши случки.

Сънища, които вещаят болест
Има определени сънища, които вещаят болести за вас или близък човек. Според най-популярните схващания, ако сънувате, че косата ви побелява, ви очаква болест. Други сънища, които предвещават болести са развалените зъби, кръвта и развалената храна. Ако сънувате, че ходите със скъсани или тесни дрехи, ви очаква краткотрайно заболяване. Същото вещае и ако паднете или се подхлъзнете в съня си.
Повод за притеснение е, ако сънувате сляп човек. Това е предупреждение, че ваш близък ще се разболее. Ако сънувате часовник, който тиктака, това е знак за болест.

Сънища, които вещаят смърт
Според някои, сънищата предвещават и загубата на близък човек. Ето и някои от сънищата, които най-често пораждат страх за смъртта на близък. Ако сънувате черен воал или черно шалче, близък роднина ще почине. Ако ви се присъни паднал зъб или човек без зъби, близък човек ще заболее тежко или ще почине. Сред най-страшните сънища, които вещаят смърт са на прилеп и кряскаща кукумявка.
Ако берете гъби в съня си или някой ви подава набрани гъби, ще загубите близък човек.

Сънища за лоши вести
Сънищата предвещават и лоши новини. Ако чуете в съня си гласа на починал близък човек, ви очаква лоша новина.
Един от малкото случаи, в които сънят отговаря на посланието, което носи, е, когато получите писмо. Ако в писмото има лоши вести, значи и в живота ви очакват такива.

Други сънища, които са сигнал за лоши новини са локви и кал (особено ако минавате през тях). Михите и хлебарките също са сред сънищата, носещи лоши вести. Друг сън, който вещае лоши вести, е падаща коса.

Как да прогоните сънищата, които вещаят нещастие
След като сте сънували лош сън, "отмийте" го под течащата струя на мивката, като си припомняте съня
Изговорете съня срещу вятъра. Застанете с лице към вятъра и разкажете какво сте сънували. Така ще се отървете от негативната енергия, която носи.

Смята се, че, ако усетите мирис, вкус или допир, докато спите, сънят ви ще се сбъдне.