Росен Карадимов е новият областен председател на Областния съвет на БСП в Добрич. Той е избран на провело се заседание, като замества на поста Сияна Фудулова, която е депутат в настощия парламент от Добрички многомандатен избирателен район. Заедно с него са избрани и двама зам.-председатели - Генади Ганчев от Добрич.

Като зам.-председател остава Сияна Фудулова. Карадимов заяви, че основният приоритет на областната партийна структура ще е да се направи регионален прочит на програмата на кабинета и да се съдейства за привличането на инвестиции в региона.

"Сред приоритетите в работата ни на първо място е да помогнем за реализирането на един голям инвестиционен проект, като настояваме за осигуряваме в държавния бюджет за догодина на пари за предпроектно проучване. Имам предвид строителството на нов водопровод, който да осигури водоснабдяването на Добрич от язовир "Цонево" - каза Карадимов. В политически аспект той подчерта, че приоритет е работата за предстоящите евроизбори, които, според него ще дадат отражение и в страната.

Юристът и ексдепутат Росен Карадимов минава за един от най-приближените до Сергей Станишев, на когото беше съветник по времето, когато лидерът на БСП беше премиер. Карадимов е роден в Ямбол, но от студентските си години живее в София и вече е смятан за столичанин.