Вчера следобед, към 15 часа г-н Бисеров поиска среща с мен и с почетния председател Ахмед Доган и към 15.30 часа проведохме тази среща, на която той ни информира за категоричното си, неотменимо решение да подаде оставка като зам.-председател на ДПС, като зам.-председател на ПГ на движението, на зам.-председателското си място в НС.

Той заяви, че мотивите му са от личен характер, от неполитическо естество и по никакъв начин не засягат политиката на ДПС. Това заяви лидерът на движението Лютви Местан на брифинг в централата по повод оставката на Христо Бисеров.

Като не знам отговора не знам как да обслужвам хипотези и предположения, добави Местан. Той заяви, че на този етап Бисеров посочил, че няма да сподели тези лични мотиви. При това положение, каквито и да са въпросите ви за мотивите, не бихте могли да получите този отговор от мен. Вътрешнопартиен конфликт в ДПС няма, оставката на г-н Христо Бисеров не е по искане нито от мен като председател на партията, нито от когото и да е - тя не само, че не е поискана, но не е и провокирана съзнателно нито от председателя на партията, нито от когото и да е в партията на национално и местно ниво, продължи Местан.

Съображенията на г-н Бисеров стоят извън политиката и битността му на член на централното ръководство на ДПС, отбеляза той. В този смисъл съм категоричен, че в този акт не може да се чете нито пряка, нито дори и косвена оценка за политиката на ДПС, защото мотивите са лични и не са провокирани от политика. Става дума за отказ от политиката по лични причини. Именно затова тази оставка не е основание да се разгръщат предположения и хипотези за промяна в политиката на ДПС, каза Местан. Не тая илюзии, че дори след тази пресконференция няма да спре продуцирането на различни хипотези, предположи той. Имам само една молба - имайте предвид обаче категоричната ми теза, че причините наистина ще се окажат извън ДПС, подчерта той и повтори, че е бил изненадан от оставката на Христо Бисеров.

В писмото си до ЦС на ДПС Бисеров изразява воля за замразяване на членството си в партията.