Мотивите на Христо Бисеров са лични, каза пред БНР председателят на ДПС Лютви Местан.

По никакъв начин ние не сме инициирали оставка. Друг е въпросът, че при тази категоричност, приехме оставката, тя е факт, каза още Лютви Местан. Той заяви, че е изненадан от различните хипотези след новината, че Бисеров напуска и ДПС, и парламента.

Уверявам ви и ще го повторя пак, че ние не сме поискали оставката на г-н Бисеров. Това е негово лично решение, а кои точно мотиви са го подтикнали, той помоли негова да е преценката кога и как да ги оповести, уточни председателят на ДПС.

Няма никаква промяна в политиката на ДПС. Партията стой плътно зад кабинета "Орешарски", заяви Местан. На въпрос дали като председател на парламентарната правна комисия върху него е упражняван натиск, Местан категорично отрече. Г-н Бисеров бе категоричен, че няма нито едно политическо отношение към решението му да напусне ръководните позиции, допълни Местан.

Аз също бях изненадан, когато разбрах това в ранните следобедни часове на вчерашния ден, каза още Местан, който разбрал вчера за решението на Христо Бисеров. Дали е възможно той да работи по нов политически проект, Местан каза, че категорично изключва такъв вариант. ДПС е в състояние да запълни какъвто и да е вакуум и не може да се очаква сътресение в партията, заключи той.