След разкритията на Сноудън търсенето на сигурни онлайн услуги се увеличи неимоверно, което създаде и не малко нови компании. Една от тях е Perzo, като тя предлага услуга за обмен на съобщения, като твърди, че предоставя непробиваема сигурност, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

Perzo е създадена от Дейвид Гърле, който е бивш служител на Skype, както и на Thomson Reuters и Microsoft. Той е променил начина на криптиране на информацията, който по думите му не може да бъде преодолян по никакъв начин.

"Нашата технология преглежда съобщенията ви и произволно избира символи в тях. Те се използват за създаване на ключовете за криптиране и декриптиране, като всяко съобщение индивидуално се криптира по този начин със символи в самото му съдържание", коментира Гърле.

Системата е направена така, че никой не може да декриптира информацията, дори и Perzo. Единствено притежателят на съответния акаунт може да вижда съобщенията, след като въведе паролата си. Ако я забрави, никой няма да може да възстанови данните, казват от компанията.

"Не можем да виждаме какво правите. За нас е невъзможно и да ви възстановим паролата. А ако правителството поиска информацията ви, разбира се, ние ще се подчиним, но няма как да им помогнем да разберат какво има в криптираните съобщения", коментира Гърле.

Услугата е безплатна и има гаранцията на нейните създатели, че винаги ще остане такава. За момента тя е в бета версия, но вече приема регистрации.