"Жалко е това, нямаме информация какво става. Аз научих от медиите за тази оставка", коментира депутатът Александър Методиев оттеглянето на Христо Бисеров от парламента и от ръководните постове в ДПС.

По думите му колегите му от движението също научили от медиите.

"Просто са разочаровани от това напускане, защото той е един от кадрите на ДПС, които са помагали и се надяваме да помага и занапред", каза пред Нова тв станалият известен като Ба'т Сали депутат.

Според него не е имало напрежение между Христо Бисеров и лидера на ДПС Лютви Местан.

"Това са пълни инсценировки. Няма пререкания", каза той и предположи, че напускането му се дължи на лични мотиви.

"Не съм звънял на Лютви Местан, защото нямам практиката да безпокоя председателя на партията. Според мен решението на Бисеров е лично", настоя още веднъж Методиев.

Още вчера от ДПС обявиха, че мотивите са единствено лични и не са от политическо естество.

В ранния следобед днес Лютви Местан ще направи изявление след съвместно заседание на Централното оперативно бюро на партията и парламентарната група на ДПС. Очакванията са той да даде подробности за случващото се.

В момента Христо Бисеров е зам.-председател на парламента, той е и председател на правната комисия към НС.

Юрист е по образование и в 42-ият парламент бе избран за депутат на ДПС от Шумен.

Роденият в Хасково Бисеров влиза в политиката веднага след промените през 89 г., първоначално като член на Зелената партия. През 1991 г. напуска зелените и става член на новата Консервативна екологична партия, която е придатък на СДС.

Главен секретар е на СДС от 1994 до 2000 г. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. Разривът във взаимоотношенията им достига връхна точка през февруари 2001 година, когато той и Йордан Цонев са изключени с решение на НИС на СДС.

През 2005 година влиза отново в парламента като член на Движението за права и свободи. Става и заместник-председател на партията, до оставката му вчера.