Христо Бисеров подаде оставка като зам.-председател на ДПС.

По молба на Христо Бисеров, почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на партията Лютви Местан приеха оставката му като заместник-председател и член на ЦС и на ЦОБ на партията, съобщиха от партията.

Мотивите са единствено лични и не са от политическо естество. Огласяването им остава изцяло в негова преценка. Бисеров декларира и намерението си да напусне състава на 42-то НС.

Христо Бисеров до момента е зам.-председател на Народното събрание. Той е и председател на Комисията по правни въпроси в парламента, член на Комисията по култура и медии, член на Временната комисия за изработване на правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Христо Бисеров е участвал в 36 Народно събрание; 37 Народно събрание; 38 Народно събрание; 40 Народно събрание; 41 Народно събрание.

До този момент Христо Бисеров е внесъл редица законопроекти в НС, сред които: Законопроект за изменение и допълнение на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност"; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергията от възобновяеми източници; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства; Законопроект за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс; Законопроект за изменение на Административнопроцесуалния кодекс.