Наскоро стартиралата глобална платформа за компютърни игри Viagame ще продуцира и излъчва на живо северноамериканската и европейска шампионска серия на League of Legends (LCS) това лято.

LCS е едно от най-популярните първенства за електронни спортове в света,
като билетите за щатските финали през 2013 бяха разпродадени само за час. 

Viagame, която е част от дигиталното портфолио на Modern Times Group (MTG), собственик на Нова Броудкастинг Груп, ще продуцира и излъчва всички мачове от LCS Северна Америка и Европа на български, румънски и шведски.

В допълнение към това Viagame ще излъчва и официалната продукция на LCS на английски. Всичко ще се излъчва на живо www.viagame.com, като ще има възможност след приключване на мачовете те да бъдат гледани на запис.

League of Legends, създадена от Riot Games, е най-популярната компютърна игра в света. Всеки месец 67 млн. човека играят, а 27 млн. от тях ежедневно играят League of Legends. Последният световен шампионат е бил гледан от 32 млн. уникални потребители по цял свят.

В света на електронните спортове LCS е това, което е Шампионската лига във футбола.
Най-добрите отбори се състезават един срещу друг в лигата, надпреварвайки се за класиране в Световния шампионат, който тази година ще се проведе през октомври в на стадиона „Сангам“ в Южна Корея.

„LCS е висшата лига на всички електронни спортове и се следи от милиони хора от цял свят. Продуцирането на локални излъчвания на шампионата е нещо, което очакваме с нетърпение. Така още повече зрители от Скандинавския регион и Централна Европа ще се насладят на електронните спортове. MTG и Viasat винаги са били перфектни в местните продукции и излъчвания и целта ни е да постигнем същото съвършенство и при електронните спортове“, коментира Симон Сунден, мениджър съдържание във Viagame.

Тази седмица се провежда т. нар. Superweek
и излъчванията ще бъдат от вторник до неделя, а през останалото време бъдат от четвъртък до неделя, като всеки ден ще се играят приблизително по четири мача.
Всеки, който иска да види едни от най-големите световни звезди в електронните спортове – като Суид Мартин „Рекълс“ Ларсон, може да го направи на страниците на Viagame.