През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, само по Черноморието ще остане с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 6° и 11°, по крайбрежието на морето - до около 13°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.
В сутрешните часове на много места, главно по поречието на Дунав и над Източна България, ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която около обяд ще се разкъса и намалее. След пладне над страната ще бъде предимно слънчево и сравнително топло за началото на ноември. Почти тихо. Максималните температури ще са между 18° и 23°. В София - около 20°.
В сутрешните часове над Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която около обяд ще се разкъса и намалее . След пладне ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 16° и 20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала . Температурата на морската вода е 15° - 16°.
Утре над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата и умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.
В понеделник ще има временни увеличения на облачността. Сутринта в низините и котловините отново ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Във вторник ще духа слаб до умерен югозападен вятър и ще остане топло за началото на ноември с максимални температури между 18° и 23°. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна, на отделни места в Южна България е възможно да превали слаб дъжд. В сряда ще остане сравнително топло, ще бъде предимно облачно, на места ще превали.