Измамен пастир отрови с киселина 1,2 т. мляко за отмъщение на шефа си. По-късно обаче се разкая за първосигналната си постъпка и успя да коригира злината си като сам се предаде на полицията.

Пред униформените 43-годишният Иван Маринов обяснил, че сипал в каците си издоеното суровото мляко на чорбаджията си 150 милилитра киселина за промиване на злато, защото шефът му забавил надника.

Маринов е от Асеновград, но от известно време работел като пастир при животновъд от минералбанското село Сърница. 30 октомври била последната дата, в която началникът обещал да му се издължи до стотинка. Не спазил обещанието си и работникът се решил на мъст.

Разкаял се обаче за стореното, когато осъзнал, че 66-те литра отровно мляко са добавени в останалото количество от близо 1 т. и 145 л..

След признанието на злосторника, спешно сформирана оперативна група от полицаи и инспектори от Агенцията по безопасност на храните са поставили суровината в млечния пункт под възбрана. По -късно цялата негодна партида е откарана в екарисажа на Варна за унищожаване.

Пастирът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Хора от бранша в региона обаче изказаха съмнение, че разказаната история от пастира е по-скоро партенка.

Според тяхната логика няма как мляко, в което е сложена дори капка киселина да не стане на парцали. От друга страна хората се чудят, защо пресеченото първоначално количество мляко, е добавено в останалото.