Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество откри таен имот на Братя Галеви в кочериновското село Боровец. Там е била базирана тяхната конна база, която се разпростира върху 11 дка земя. В миналото имотът е бил на селското ТКЗС.
По документи елитната конюшна, оценена на 300 000 лв., е собственост на офшорната фирма „Макса лимитид", регистрирана на Британските Вирджински острови, чийто пълномощен управител е счетоводителката на Пламен Галев и Ангел Христов - Христинка Ангелова.
Ангелова е обвинена за участие в организирана престъпна група, ръководена от Братя Галеви, и пране на пари в размер на 35,5 млн. лв. Нейната триетажна къща и магазин на ул. „Ерусалим" в Дупница са запорирани. Под съдебна възбрана вече е и разкритата конна база.
Специализираната прокуратура обвини Пламен Галев и Ангел Христов, че са създали престъпен картел с цел превеждане на суми в чужбина чрез използване на фалшиви документи и пране на пари в особено големи размери. Той е действал от януари 2003 г. до края на 2010 г. на територията на страната. Извършени са парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшели и Китай на обща стойност 35 515 628,40 лв. Обвиненията срещу Пламен Галев и Ангел Христов са повдигнати задочно, тъй като са в неизвестност.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура счетоводителката Христинка Ангелова е с мярка „парична гаранция" от 5000 лв., а на другия участник в групата Методи Ковачев е наложена мярка за неотклонение „подписка". Комисарите от КОНПИ продължават издирването и на други имоти в региона, чиито собственици в сянка са братя Галеви.
Припомняме, че в Окръжен съд - Кюстендил се гледа делото за конфискация на техните имоти, оценени за 4 250 189 лв. Под съдебен запор са не само недвижими имоти, но и пари от банкови сметки на бившите барети, както на техните съпруги и фирмите им. Пламен Галев участва като съдружник в 11 фирми, а Ангел Христов - в 12, като двамата са представители и управители на българските клонове на две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, и на трета - на Британските Вирджински острови.