Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от изток и постепенно ще стихне. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в столицата 17°. След временно повишение, в следобедните часове атмосферното налягане ще започне да се понижава, но ще остане по-високо от средното за ноември. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова.
Над Черноморието ще бъде облачно, преди обяд - с намалена видимост. На места по крайбрежието ще преръмява. Ще духа слаб източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са близки до температурата на морската вода: 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево с висока, в следобедните часове над Западна Стара планина и средна облачност. Изток-югоизточният вятър ще се ориентира от юг-югозапад, ще остане слаб до умерен. Слабо понижение на температурите - максималната на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра: 7°-8°.