От 1 юли старозагорската университетска болница спира да храни хората, които лекува. В оскъдната информация до медиите директорът обясни, че крайната мярка се налагала, за да се спестят средства за лекарства и консумативи.
Новината, че от 1 юли пациентите в най-голямата държавна болница в Стара Загора трябва сами да осигуряват храната си, хората научиха от персонала тази сутрин, без обяснения защо това се налага.
Не е ясно как болните на специална диета ще осигуряват лечебното си хранене, нито колко спестява по този начин болницата от храна.
Изпълнителният директор на най-голямата държавна болница в областта проф. Петрана Чакърова отказа всякаква информация и не пожела да застане пред камерата на Нова телевизия. Тя призова медиите вместо да търсят сензации, да намерят спонсори на задлъжнялата болница.
МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович " има задължения за над 21 млн. лв. Заради лошото финансово положение на лечебното заведение са наложени множество запори, голяма част от лекарите са напуснали заради по-високи заплати в частните болници, съобщи Нова телевизия.