Как ще изглежда светът през 2025 г.? Според нов доклад книжка за пилот може да бъде новият документ за преминаване в зрелостта, квантовата телепортация ще бъде възможна и всичко в ежедневието – от домовете до вестниците ще бъдат дигитални, съобщава в. "Дейли мейл".

Това показва доклад на Томпсън Ройтерс, озаглавен "Светът през 2025 г: 10 предсказания за иновации". Авторите на документа предсказват какви ще бъдат науката и технологиите само след десет години, след като анализирали данни за патенти и научна литература.

1. Деменцията ще намалее

Според доклада хората от бейби бум поколението ще започнат да достигат 80-те си години, така че ще бъдат заделяни все повече средства за научни изследвания на заболяванията, които могат да ги застигнат.

2. Слънцето ще бъде най-големият източник на енергия на планетата

Методите за събиране, съхранение и преработване на слънчева енергия са толкова развити и ефективни, че тя става основният източник на енергия на нашата планета.

3. Диабетът от първи тип ще бъде предотвратим

Промяната на човешкия геном ще стане реалност, което ще направи възможна превенцията на диабет от първи тип.

4. Край на недостига на храна

Благодарение на напредъка в технологиите за осветление, съчетани с генетична модификация на посевите недостигът на храна и колебанията в цените на храните ще се превърнат в неща от миналото.

5. Електрическата въздушна транспортация ще се разпространи

Космическото инженерство и новите технологии при батериите ще захранват движението на електрически превозни средства по земя и въздух. Микро-търговски самолет ще лети в небето на къси разстояния. Тъй като тези нови самолети ще могат да излитат и да кацат на много по-малки пространства, получаването на книжка за пилот може да се превърне в новото право за преминаване в зрелостта през 21-и век.

6. Всичко ще бъде дигитално

От колите и домовете, които отговарят на всичките ви желания, до уредите, които мислят сами, за да свързват географии, всичко ще бъде дигитално. "Представете си деня, в който целият африкански континент ще бъде напълно дигитално свързан. Този ден ще дойде през 2025 г.", казват изследователите.

7. Опаковките на петролна основа ще останат в историята

Целулозните опаковки, които са 100% биоразградими, ще се превърнат в норма. Опаковките на петролна основа вече няма да съществуват.

8. Лечението на онкологични заболявания ще има много малко токсични странични ефекти

Разработването на лекарства ще бъде много по-прецизно, свързвайки специфични протеини и използвайки антитела, за да дават точни механизми на действие. Така последиците от токсичните вещества ще бъдат значително намалени.

9. Очертаването на ДНК-то при раждане ще се превърне в норма

Развитието на нанотехнологиите, съчетано с по-разпространени технологии за "големи данни", включващи информация от много различни хора, превръща очертаването на ДНК-то при раждане в норма в рамките на годишния преглед при лекаря. Това ще позволи откриването на заболявания.

10. Квантумната телепортация ще бъде обичайна практика

Макар че през 2025 г. хората все още няма да могат да се телепортират в пространството, ще се правят значителни инвестиции в квантумната телепортация и в тестването й с използването на други видове "екзотична" материя. Така телепортацията ще бъде не само възможна, но и полезна.