Този уикенд, 28 и 29 юни, се проведоха първите предварителни прослушвания за третия сезон на „Гласът на България”. В тези два дни екипът на предаването посети Велико Търново и Варна, за да се срещне с желаещите да участват в най-обичаното и гледано музикално шоу в ефира за 2011 и 2013. Във Велико Търново палитрата от кандидати бе доста разнообразна.

Най-силно се представи горнооряховската вокална школа, на която е възпитаник и победителката в първия сезон на шоуто - Стелияна Христова. Във Велико Търново се яви и един от най- колоритните и най-възрастeн до този момент участник - 87 годишен господин, който изненада екипа със своите умения. Във Варна пък, в подкрепа на кандидатите, дойде победителят от предишния сезон Ивайло Донков, който ги посъветва „да изпитат докрай емоциите, които предлага участието в „Гласът на България”, защото да застанеш на сцена с „Ку-ку бенд” е наистина невероятно”. Появяването на Ивайло, който на 10 юли заминава за Бъркли, бе прието много емоционално от всички присъстващи и най-вече от екипа, начело със Слави Трифонов и Евгени Димитров – Маестрото. 

Във Варна имаше още един дълбоко емоционален момент – срещата на едно 12-годишно българско момиче, живеещо от много години в Сан Диего, което е пропътувало разстоянието до родината си, за да се срещне с екипа на „Гласът на България”. И въпреки че долната възрастова граница за участие във формата е 16 години, Слави Трифонов и Евгени Димитров – Маестрото отвориха вратите на залата за нея, изслушаха двете песни, които тя бе подготвила за срещата си с тях и й дадоха някои ценни съвети.

„Проектът „Гласът на България” е само въпрос на качества и ние всички с моите колеги работим, за да ги покажем в най-добра светлина... Аз го приемам за кауза. Искаме за пореден път да покажем, че имаме талантливи българи и имаме основание за самочувствие” – споделя Слави Трифонов пред камерата на bTV Новините.

Кастингите продължават и този уикенд в Бургас /5 юли – Бургаски свободен университет/ и Пловдив /6 юли – Парк хотел Санкт Петербург/.