"Действителността в този пандиз е по-страшна и от най-кървавия трилър. Веднъж минал през желязната врата, не можеш да разчиташ на помощ, на милост или на някаква справедливост. Нямаше да остана жив повече от 24 часа, ако правилните хора не получиха една бала долари - по 5000 долара седмично", разказва наш фалшификатор на кредитни карти, който има нещастието да бъде уловен, докато преслушва банкомат в Мексико.
И. С. разказва историята си на близък приятел, който след това я пресъздава за "168 часа". И. С. няма никакво желание да се среща с репортер на вестника и въобще да си спомня за най-страшния момент от живота си. Пред своя авер той признава, че въобще не е предвидил какви последствия могат да имат действията му на другия край на света. Шефовете му успяват да го убедят, че номерът с фалшивите кредитни карти е особено вървежен в Мексико Сити.
Местните власти въобще не били открехнати на най-новата мода в този бизнес и това привличало факири в този тип измами от цял свят. И. С. съвсем естествено е примамен от идеята, че ще си направи хубава разходка до космополитния град и, съчетавайки полезното с приятното, ще изкара и няколко хиляди чужди долари от местните банкомати. Нашенецът отказва да съобщи къде и как е заловен от местните ченгета. Пази в тайна и подробностите от самия процес. Лаконично обяснява, че съдията въобще не се е съобразил с доказателствата или по-скоро с липсата на такива и го праща в затвора за 3 години. Според местното законодателство това е сравнително лека присъда.