Още един българин, излежаващ присъда в бразилски затвор, ще бъде експулсиран в страната ни до дни. Културистът Златко Генев е един от тримата затворници, които ще се върнат у нас през тази година и най-вероятно ще бъдат оставени на свобода. След неочакваното завръщане на Гълъбин Боевски Златко ще е вторият, който ще стъпи на родна земя, изтърпял по-малка част от наказанието си, пише "168 часа".
Генев е задържан през 2010 г. в гр. Ресифе, Бразилия, с 3,93 кг кокаин. Дрогата била скрита във фалшиво дъно на един от саковете му. От Ресифе той трябвало да лети първо за Лисабон, а оттам - за Брюксел. При разпита културистът признава, че получил чантата от непознати бразилци в Сао Паулу.

Властите смятат, че е трябвало да я предаде в Лисабон на непознат българин, за което щял да получи между 2000 и 2500 евро.

Златко Генев се познава с Гълъбин Боевски покрай сина му Пол, на когото е преподавал английски преди години.

Малко след задържането си през 2010 г. Златко е осъден на 5 години и 6 месеца затвор и започва излежаването на наказанието си в пандиза "Барету Кампелу" на о. Итамарака. Той го описва като един от най-мизерните затвори на Бразилия. Културистът е прекарал три години и шест месеца лишен от свобода на остров Итамарака, щата Пернамбуко, където бил единственият българин. /