Луксозният комплекс "Страгите - Роял Тауърс " в Банско на бившия вътрешен министър Богомил Бонев, се разпродава на парче. Обект на публична продан, обявена от съдия изпълнител са няколко апартамента, къщи, ресторант, нощен бар, магазини на обща стойност около 3 000 000 лв. Само луксозният ресторант на комплекса, е оценен на 1 126 000 лева , съобщава struma.com.

Мястото бе предпочитано през годините, когато лично Богомил Бонев менажираше комплекса и канеше гости от висшите етажи на властта. Комплексът бе един от първите реализирани грандиозни проекти в Банско по време на бума на строителството там.

Според банскалии идеята на собствениците е била комплексът да бъде изграден с множество апартаменти, къщи, магазини, нощни барове и ресторанти и да бъде от затворен тип като малко градче, за да се продава на парче. В случая обаче продавач е съдия изпълнител, заради банкови дългове, взети за построяването му.

Факт е, че от началото на годината със същата сила, с която се строеше в курортния град, сега се продава.

Хотели на "килограм", магазини, апартаментни комплекси, всичко се продава, тъй като притока на туристи намаля заради вихрещата се криза. Прави впечатление, че в списъците на съдия изпълнителите влизат все по-често и чужденци, които са инвестирали в Банско с кредити и в момента банките си търсят ипотекираните имоти.

Кризата удари сериозно бизнесмените независимо от значително по-ниските цени, на които банките и съдия изпълнители продават, няма реализирана сериозна сделка в Банско от началото на годината. Имотите са обявени за продажби, но купувачи няма.