През нощта и утре над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще прегърмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност, през деня до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб източен вятър, който постепенно ще стихне. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 7°. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°, в столицата 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анастасия Стойчева.
Над Черноморието ще бъде облачно, преди обяд - с намалена видимост. На места по крайбрежието ще прегърмява. Ще духа слаб източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър. Максималните температури ще са близки до температурата на морската вода: 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево с висока, в следобедните часове над Западна Стара планина и средна облачност. Изток-югоизточният вятър ще се ориентира от юг-югозапад, ще остане слаб до умерен. Слабо понижение на температурите - максималната на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра: 7°-8°.
В събота облачността ще намалее до предимно слънчево време, вятърът ще се ориентира от юг. В неделя ще бъде малко по-топло, ще остане слънчево, но сутринта на места по поречието на Дунав и в източните райони ще има мъгла. През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток ще има временни увеличения на облачността.