Ново проучване, проведено от сайта за пътуване Tripadvisor е показало, че туристите, посещаващи Гърция са похарчили около 100.00 милиона евро годишно само за бакшиши. Служители в ресторанти, барове, хотели и други печелят доста пари допълнително, особено от американците, които са склонни да дадат бакшиш, дори когато предоставената услуга е под очакванията им, съобщава Български новини.
Проучването се основава на 25 000 участници, които са били разпитани за своите навици по време на почивката си в Гърция. Повече от 50 процента от анкетираните заявяват, че те оставят средно бакшиш от 10 евро за персонала в Гърция. Американци, германци и бразилци са били на върха на списъка на щедрост.

Американците изглежда да имат силно чувство за задължение към обслужващия персонал, тъй като 97% от тях дават по нещо допълнително за хората, които работят в ресторанти и механи и 81 на сто от анкетираните са заявили, че същото правят и за таксиметровите шофьори. Нещо повече, една трета от американците са давали бакшиш, дори и кагато са били крайно недоволни от предоставената им услуга.