Съден няколко пъти рецидивист ограби три пъти проститутка от Пловдив. Димитър Бостанджиев от село Кадиево решил да припечели по този лесен начин и започнал да преглежда секс обявите в местния печат. След третия грабеж е заловен, а обвинителният акт срещу него е внесен от окръжната прокуратура в Пловдив в съда за насрочване на дата на процеса, съобщава "Монитор".
По време на разследването обвиняемият е признал вината си и е казал, че много съжалява за стореното. През 2008 г. той излязъл от затвора след 3-годишна присъда. В края на миналия юли решил да ограби някоя проститутка и започнал да следи обявите в пловдивската преса.

Междувременно набелязаното от него момиче се отървало от сводника си и решило да заработва само. Със своя приятелка се изнесли на квартира, където я открил Димитър. Той й се представил за клиент и тя му дала адреса си. Още на вратата мъжът я бутнал в жилището, заключил го и взел дамската й чанта. Проверил, че вътре има три мобилни телефона и 1000 лева, а при опита на жрицата да си вземе обратно всичко я ударил по лицето.

Проститутката не се обадила в полицията, а сменила квартирата. Димитър обаче я открил и на новото й място. Там отишъл със своя приятелка, която се представила за инкасатор на ВиК. Жрицата отворила и гостите влезли в апартамента. Рецидивистът взел кухненски нож и я заплашил, че ако не му плаща редовно, ще я убие. След това й взел дамската чанта с банковите карти и с бой я принудил да му каже пин кодовете.

Жрицата пак сменила квартирата, а на 1 януари 2014 г. Бостанджиев отново решил да я ограби и й се обадил по телефона. Тя не разпознала гласа му и казала новия си адрес. Докато й ровел във вещите, жрицата успяла да избяга и да се оплаче в полицията. Извършителят бил заловен и разпознат от проститутката. По време на разследването било установено, че той е успял да ограби от нея пари и вещи общо за 2845 лева.