"Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си. Парите от спечелените дела ще даря на нуждаещи се хора".

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личната си Фейсбук страница часове, след като от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС го нарече "мутра".

"Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (депутата от БСП Иван Иванов - б.р.), основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам", каза депутатът Йордан Цонев по адрес на лидера на ГЕРБ.

Цонев направи изказването си по време на дебата в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ. Цонев не пропусна и физкултурното образование на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър на свой ред обясни автобиографията си, която била публична.

Всичко започна, когато Вежди Рашидов от ГЕРБ напомни на управляващите, че студентите протестират. "Наистина ли не знаете какво искат децата - нов морал. Знаете ли какво значи, да ви го преведа - децата вече искат да останат в България образованите, а мутрите, тиквите и крадците да ходят на Терминал 2", каза бившият министър на културата. "Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател. Нека започнем да чистим мутрите", призова Йордан Цонев. Антон Кутев от БСП пък прикани Рашидов да не говори за нов морал, защото именно по негово време като министър Бойко Борисов е бил на крачка от това да стане почетен член на Съюза на българските художници.

Лидерът на ДПС Лютви Местан посочи: "Историята на българския преход е белязана от метли, кадрови метли, изредиха се различни цветове на метлите". Само с идването на Сакскобугготски на власт страната ни, по думите му, не изживяла поредната метла - този път жълта на цвят.